Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Vers Beton
11 februari 2020

"De installatie nodigt het publiek uit om deel te nemen aan de zoektocht en samen te reflecteren op [...] thema’s [als metaphysische transcendentie, spiritualiteit en zelfexpressie]. En voor wie even genoeg heeft aan zichzelf: pak een hark en hark je helemaal zen in de enorme grindbak."

De Groene Amsterdammer
14 januari 2020

"Veelzeggend is ook dat The Ummah Chroma publieksparticipatie tot expliciet onderdeel van G/D THYSELF heeft gemaakt: er wordt bezoekers gevraagd om zich over te geven aan de verschillende spirit strategies. En om hardop mee te denken over de centrale thema’s en over hoe zij zich daartoe verhouden, maatschappelijk, individueel. Wie ben jij, where are you from? Wat is jouw rol in dit verhaal? Wat hoor je nu je deze klanken tot je neemt? En wat zie je nu je hier om je heen kijkt?"

Het Parool
28 januari 2020

"Het bijzonderste, meest alomvattende kunstproject staat in Het Nieuwe Instituut."

"Bij de deur word je gevraagd je schoenen uit te doen en een kaftan aan te trekken. Vervolgens treed je een ‘rituele ervaringsruimte voor spirituele strategieën en alternatieve geschiedenissen’ binnen. Je kunt er min of meer passief ronddwalen. [...] Het is ook mogelijk om je actief te verhouden tot de rituelen; in de sacrale ruimte kun je je diepste geheimen en wensen toevertrouwen aan het water, met een hark patronen aanbrengen in het grind, of urenlang mediteren in een zwarte, aardedonkere obelisk."

i-D
31 januari 2020

"Accompanying the film’s screening, the museum will have the collective’s first ever installation G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children on display: a space of almost one hundred square meters where visitors are invited to perform what the collective calls ‘spirit strategies’, contemplative rituals in the form of prayer, performances and dance. It asks the visitor to consider existential themes out loud: who are we and what is our part in this story?"

NPO Soul & Jazz
20 januari 2020

“Als je uitzoomt uit de mainstream en inzoomt op andere verhalen, dan kom je dus bij kunstenaars en collectieven die je daar misschien niet 1-2-3 had verwacht, maar die wel ontzettend veel recht van spreken hebben. […] Dit zijn mensen die, zonder dat we ze misschien goed kennen, op het allerhoogste niveau bezig zijn met kunst en cultuur!”

Metropolis M
27 januari 2020

"Ook hier dus een contemplatieve ruimte [...] die vraagt om interactie tussen bezoekers en individuele verstilling om dan vervolgens de opgedane ervaringen buiten de tentoonstellingszaal in de praktijk te brengen." 

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is mede mogelijk gemaakt door:

Het Nieuwe Instituut
The Ummah Chroma
Marina Otero Verzier (Director of Research), Katía Truijen (Senior Researcher)
Lauri Faggioni
Erin WIle
Maud Vervenne
International Film Festival Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht