Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Schrijver, fotograaf en journalist Johny Pitts levert de derde en laatste bijdrage met een gedicht. Bekijk eerdere afleveringen van de driedelige serie Reflecties.

Johny Pitts is de curator en oprichter van het bekroonde online tijdschrift Afropean.com, een platform gewijd aan de Afro-Europese diaspora. In het boek Afropean: Notes from Black Europe deelt hij zijn persoonlijke verhaal en de ervaringen die hij heeft opgedaan in zijn zoektocht naar de Afropean in verschillende Europese steden. 

Daarnaast levert hij bijdragen in tekst en beeld voor The Guardian, The New Statesman en The New York Times. Als presentator was hij te zien op de zenders MTV, BBC en ITV1 en presenteerde hij zijn zelfgeschreven BBC Radio 4-documentaire. In deze documentaire gaat hij op zoek naar de Zwarte identiteit door middel van zijn vaders muziek, die onderdeel uitmaakte van de Northern Soul-groep The Fantastics en wiens identiteit mede wordt gevormd door het bezit van zowel een Brits als Amerikaans paspoort.

Het boek Afropean: Notes from Black Europe won de Jhalak-prijs 2020 en staat op de shortlist voor de Bread and Roses Award 2020. Ook ontving hij verschillende prijzen, waaronder een Decibel Penguin Prize, een ENAR-prijs (European Network Against Racism) en een Society of Authors Travelling Grant, voor zijn werk waarin hij de Afrikaans-Europese identiteit onderzoekt. 

Reflecties ontvangen en delen?

Als je de reflecties wilt ontvangen, stuur dan een email naar gdthyself@hetnieuweinstituut.nl, met daarin je adres en of je de brief op papier of per e-mail wilt ontvangen, voor 27 augustus 2020. Het aantal fysieke brieven is beperkt en wordt verstuurd naar wie zich het eerst aanmeldt.

Ontvangers worden uitgenodigd om ook de eigen reflectie op papier te delen met anderen en / of deze te verzenden naar bovenstaand e-mailadres. De reacties op het gedicht van Johny Pitts zullen op deze pagina gedeeld worden.

datum
03/08/2020
tot
28/08/2020
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis online of per post te volgen
 

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is mede mogelijk gemaakt door:

Het Nieuwe Instituut
Marina Otero Verzier (Director of Research), Katía Truijen (Senior Researcher)
The Ummah Chroma
Lauri Faggioni
Erin WIle
International Film Festival Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht