G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children

De installatie is geïnspireerd op de korte film AS TOLD TO G/D THYSELF (2019) van internationaal kunstenaarscollectief The Ummah Chroma (Terence Nance, Jenn Nkiru, Marc Thomas, Kamasi Washington, Bradford Young). Met het project streeft het collectief ernaar om bezoekers een soort heiligdom te bieden, een ruimte waarbinnen zij – samen of alleen – thema’s als transcendentie, spiritualiteit en verschillende vormen van zelfexpressie kunnen verkennen.

De opening in Zaal 1 wordt voltrokken met een reeks rituelen en dans- en muziekperformances. Verschillende leden van het collectief en production designer Lauri Faggioni  zijn hierbij aanwezig. Speciaal voor het openingsprogramma leveren architect en theoreticus Dele Adeyemo, en performers The Empress (Aissa Traore), Nash Caldera, Hermes Iyele, Otion (Guillermo Armand Blinker) en Giovanni Maisto Ferreira een bijdrage. 

De film AS TOLD TO G/D THYSELF wordt gedurende de avond vertoond in het Auditorium.

De muziek in Het Nieuwe Café wordt verzorgd door dj Charmaine van Leyden (Concentric Circles).

De installatie is van 23 februari tot en met 28 juni 2020 te zien bij Het Nieuwe Instituut. Tijdens IFFR, van 23 januari tot en met 2 februari, gaat de installatie gepaard met een uitgebreid programma van masterclasses, live performances, filmvertoningen en gesprekken, als onderdeel van IFFR's Perspectives programma Synergetic.

datum
25/01/2020
tijd
19:00 – 22:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is mede mogelijk gemaakt door:

Het Nieuwe Instituut
Marina Otero Verzier (Director of Research), Katía Truijen (Senior Researcher)
The Ummah Chroma
Lauri Faggioni
Erin WIle
International Film Festival Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht