Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Met de door G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children voorgestelde bezwering als vertrekpunt richt dit gesprek zich op de helende kracht van spirituele activiteiten. Voorouderlijke kosmologieën, Afro-gemeenschappen in diaspora die intergenerationele trauma’s en gefragmenteerde identiteiten verwerken, laten zien welke rol Zwartheid speelt bij dagelijkse processen waarin een eigen realiteit gecreëerd wordt. Hoe gebruiken gemeenschappen van Afrikaanse afkomst, in Rotterdam en elders, rituelen om te bepalen waar ze thuishoren terwijl ze een nieuwe identiteit creëren?

Met filmmaker en rondtrekkend huisarts Njoki Ngumi van The Nest Collective in Kenia (Tapi!); filmmaker Nuno Miranda van Negrume uit Kaapverdië (Kmêdeus); schrijver van het boek Afropean en televisiepresentator Johny Pitts; curator en cultureel programmeur Amal Alhaag, en kunstenaar en schrijver Charl Landvreugd uit Nederland en leden van The Ummah Chroma, uit de VS en het VK, die hun installatie G/D Thyself bespreken. Gespreksleider is schrijver en cultureel programmeur Simone Zeefuik.

Deze activiteit is een van de masterclasses, performances, filmvertoningen en gesprekken waarmee de installatie G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children tijdens de 49ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) (23 januari tot en met 2 februari 2020) gepaard gaat, als onderdeel van IFFR's Perspectives programma Synergetic.

datum
26/01/2020
tijd
11:30 – 14:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 6,00Gereduceerd tarief€ 5,00 ​Kaartverkoop via IFFR.

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is mede mogelijk gemaakt door:

Het Nieuwe Instituut
Marina Otero Verzier (Director of Research), Katía Truijen (Senior Researcher)
The Ummah Chroma
Lauri Faggioni
Erin WIle
International Film Festival Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht