Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2020
30
Jan

Live-editie van For the Record over de videoclip als een gemeenschappelijke plek voor consumentisme, activisme en emancipatie, in samenwerking met online radiostation Operator.  Met bijdragen van onder meer de Amerikaanse kunstenaar Charm La’Donna, danscollectief OWORO uit Lagos en architect en stadstheoreticus Dele Adeyemo.

2020
26
Jan

Sacred Beings voorziet de hedendaagse queercultuur van een nieuwe context. Hoe krijgt genderfluïditeit en spiritualiteit vorm buiten het westerse blikveld?

2020
24
Jan
15:00 – 16:00
 

Filmmaker Terence Nance spreekt over zijn eigen werk, waaronder de gevierde tv-serie Random Acts of Flyness, en zijn deelname aan het collectief The Ummah Chroma.

2020
24
Jan
13:00 – 14:00
 

De regisseur van Black to Techno en Hub Tones gaat dieper in op haar visie, missie en het mede door haar opgerichte collectief The Ummah Chroma.

2020
23
Jan

Gesprek over o.a. hoe makers met ruimtelijke technieken een werkelijkheid neerzetten in videoclips en hoe liveshows zo worden ingericht dat je ze optimaal kunt filmen met een smartphone.

2020
23
Jan
23/01/2020 – 23/02/2020
 

Sacred Beings is een themaprogramma, samengesteld door de eerste Young Curator van IFFR, Darunee Terdtoontaveedej. Sacred Beings onderzoekt de hedendaagse niet-westerse queercultuur en is te bezoeken in het Nieuwe Instituut. In het hart van dit interdisciplinaire programma staat een installatie dat het werk van de Nieuw-Zeelandse academica Sharyn Davies, de Thaise fotograaf Watsamon Tri-yasakda en de Thaise filmmaker en kunstenaar Sarnt Utamachote samenbrengt. Met documentaire-fotografie, portretfoto’s en een korte film biedt dit project perspectief op non-binaire ervaringen rondom gender in Azië.

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is mede mogelijk gemaakt door:

Het Nieuwe Instituut
Marina Otero Verzier (Director of Research), Katía Truijen (Senior Researcher)
The Ummah Chroma
Lauri Faggioni
Erin WIle
International Film Festival Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht