Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Scroll en ontdek G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children, is geïnspireerd op The Ummah Chroma’s (Terence Nance, Jenn Nkiru, Marc Thomas, Kamasi Washington, Bradford Young) korte film AS TOLD TO G/D THYSELF (2019). De film gaat nader in op spirituele ervaringen, die veelal tijdens de jeugd worden opgedaan. Een jeugd die mogelijk op zichzelf onschuldig is, maar die tevens pijn, plezier en overgave kent.


Met de installatie in Het Nieuwe Instituut wil The Ummah Chroma een rituele ruimte bieden, daarbij voortbouwend op de verschillende overpeinzingen in de film, zoals over een opvoeding van vrije zwarte kinderen. Voor het inrichten van de ruimte wordt geput uit verschillende culturen en tradities en de bezoeker wordt uitgenodigd diverse vormen van spiritualiteit te ervaren. Het project beoogt niet minder dan een sacrale ruimte in Het Nieuwe Instituut te realiseren, waarbinnen men zowel individueel als collectief in aanraking kan komen met aspecten van metafysische transcendentie, spiritualiteit en verschillende vormen van zelfexpressie. De installatie van The Ummah Chroma is tevens een open uitnodiging aan de verschillende gemeenschappen in Rotterdam om deze vooral ook te benutten voor eventuele, eigen rituelen en tradities.

Gedurende de looptijd van de installatie zullen kunstenaars en ontwerpers– ondermeer uit Rotterdam zelf – een bijdrage leveren aan het project, waardoor de ruimte stapsgewijs zal transformeren. 

De installatie G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is van 23 januari tot en met 28 juni 2020 te zien in Het Nieuwe Instituut.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

23/01 – 28/06

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

dinsdag — woensdag
11.00 — 17.00

donderdag
11.00 — 21.00

vrijdag — zondag
11.00 — 17.00

 

G/D THYSELF: Spirit Strategy On Raising Free Black Children is mede mogelijk gemaakt door:

Het Nieuwe Instituut
Marina Otero Verzier (Director of Research), Katía Truijen (Senior Researcher)
The Ummah Chroma
Lauri Faggioni
Erin WIle
International Film Festival Rotterdam
Stichting Bevordering van Volkskracht